fredag 5 augusti 2016

Fyra nyanser av GULT

 Solrosorna har börjat blomma!
 Gigantiska buskar med nästan röda blommor, Afrikansk solros
 I mattväven är det samma färger.....
 som solrosor, och Ringblommor

 Tomaten Ola Polka är först ut att mogna. De är även fina att skära i skivor som omogna, panera med ägg och ströbröd, steks i smör, salt och peppar på i stekpannan. Mums!
 En sån här fann mannen på Kupan, den sitter på vävstolen. Jag behöver såna överallt för jag minns snart ingenting mer än fem minuter. Idag träffade vi en dam som jag faktiskt kom ihåg förnamnet på. Då skulle jag ringa dotra och fråga efter hennes efternamn, men då hade jag glömt förnamnet?! Det måste vara den fuktiga luften som gör att träet sväller....

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Vackra gula färger!
Stekta gröna tomater fanns det väl en film som hette? Borde kanske jag prova för det blir rött så väldigt långsamt här...
Ja, det minnet... Jag skriver minneslistor som jag glömmer hemma eller helt och llet slarvar bort, vet inte hur man ska bära sig åt! Lyckades du förklara vem du ville veta efternamnet på, din dotter kanske visste båda namnen?
Vid förra stugan hade vi en buske vars namn jag glömmer, men jag vet var i floran jag ska hitta det, har funkat flera gånger!

fale artut sa...

Jag lyckades förklara vem jag menade, och hon ringde senare upp då hon hade konsultat en väninna som visste ALLT, båda namnen! Det brukar lösa sig till slut.
Filmen är en favorit här!

AnJa sa...

Min farmor la in gröna små tomater. Det var väldigt gott! Jag försöker intala mig att dåligt minne tyder på en kreativ hjärna. Det måste ju vara så eller hur?

fale artut sa...

Absolut AnJa, tack för det!