söndag 13 januari 2019

Återbruk och att nöta ut.

 Här skall användas det som finns, och det som köps skall slitas ut. Mannen har fyllt år. Han har en fantastisk skruvdragare från 80-talet av märket Makita. Den är röd och smäcker, och det fräckaste av allt, den har ett hölster i bästa läder! Den blev lite trött i batteriet, men jag hittade ett nytt som passade för ett tag sedan. Så gav laddaren upp. Morr. Man vill ju inte slänga något, särskilt inte med hölster i läder.
 Jag såg att någon hade köpt en begagnad laddare på Tradera, kanske man skulle kunna sälja batteriet, skruvdragaren och hölstret? Fast det kändes inte kul alls.
Kanske man kan hitta en ny laddare? Det kunde man, eller kvinna! Ny laddare och ett nytt batteri, perfekt present och nu är skruvdragaren som ny med hölster och allt!
Återbruk på annat vis, men saker med långt liv och reservdelar är bra för alla.
Under firandet fick han bland annat också presentkort till  SKRUV, och trevliga samtal som innehöll flera exemplar kyl/frys som hade en hållbarhet på 3-5 år, eller ICKE hållbarhet, det är ju skandalöst slöseri!!
Blommorna hämtades på den lokala macken, är beställda i Sollentuna, men levererade från lokal blomsterbutik, här fanns både lotter och en hjärtformad plåtask med handgjord svensk choklad.

3 kommentarer:

AnJa sa...

Hälsa Mannen stort grattis! Vackra blommor och vilken smart present!

Cecilia sa...

Hälsa och gratulera!
Det finns saker som håller, det går att använda saker som ser nötta ut, det gäller bara att vara lika listig som du varit!

KataM sa...

Bra jobbat! Presenter som gör gamla saker nya är ju toppen. :-)