fredag 17 februari 2023

Mera handdukar åt folket, väldigt blekt grönt

Ja, de gamla frottéhanddukarna är inte så roliga längre... Om man inte stryker dem får man rivsår....

Det är rester av garn som inköpts i parti, och då blir randningen efter humör och fantasi. De blir ändå mjuka o goa till en inte allt för stor kostnad, varpen är gjord efter samma modell, garn från restgarn i parti, och varpat gjorde jag själv. Sammetsgarn är mycket förlåtande, det gör inget att man har lite olika färger, jag tycker faktiskt att det är ganska fint och personligt. Unikt och personligt. garnet i varpen är bomull 8/2 och lite rester av Cottolin, skeden är 70/10, en tråd i rör och två trådar i rör 2 ggr i varje sida som stad. Tuskaft!

Det är en känsla av rikedom att kunna göra handdukar själv om man behöver fler! De gamla blir trasor, och hjälpredor vid tvätt av ullkläder och kanske att några får bli mattrasor för vävning badrumsmattor.

 

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Ja, det är stort att kunna göra själv! Igår kokade maken ärtsoppa, mångfalt godare än köpesoppa och jag hade bär i frysen i stugan och får återigen hemkokt sylt till gröten.
Köper inte så mycket kläder men läste igår om H&M och tänkte återigen på att sy själv.
Att använda allt till sista fiber är också tillfredsställande!

fale artut sa...

Allt man kan göra MER är Extra Allt

Anja sa...

Kunde inte sagt det bättre! Och den fina handduken jag köpte av dig hänger till ögonfägnad i köket. Nåde den som använder den... :-)