fredag 22 augusti 2014

Sängen som slog rot

Vi har haft en del hantverkare här, för saker man inte klarar/får göra själv. Det bar sig inte bättre än att vår säng måste flyttas, den är stor med resårmadrasser, men går ju ändå bra att flytta någon decimeter.
Hantverkaren tjoade från övervåningen, kunde jag komma och hjälpa till?
Naturlamente!, vad gör man inte för sina hantverkare?
Det var sommarens hetaste dag, på övervåningen var det om möjligt HETAST, och jag förslog att jag skulle sätta på fläkten en stund, så att vi inte flöt bort......
Nu fanns det ju ingen ström, den måste ju brytas vid tillfällen som detta, PUST.
Vi tog i på var sin sida.
 Laddade inför uppgiften. På det tredje skulle det ske.
Men, det hände INGENTING.
Sängen stod där den stod. Vi kallade på förstärkning av mannen.
Nytt försök. Med samma nedslående resultat.
Vi laddade för kung, drottning, prinsar och prinsessor, och så vårt Fosterland, och  svetten lackade, då, släppte sängen från sin rot. Den hade växt fast i linoleummattan och en bit satt fast på sängens ben.

Jag tycker att den mattan är så trevlig, från 50-talet, med rosor i duttar i milda färger på beige-grå botten. Men det var inte roligt att flytta möbler som slagit rot. Misstänker att mattan har varit förnissad.
Man bör inte lägga fällar från de rara fåren på den heller, de har också en tendens att bli ett med mattan, dock inga skador som tur är.

Annars lever vi numera ett liv i lyx.
Tvättmaskinen står på sin plats sedan i går eftermiddag, laddad för andra gången. Duschen sitter på plats och är invigd.. Skönt, för nu börjar det bli svalt och fuktigt, och mörkret kryper närmare. Skönt att kunna tända lite ljus och njuta av det! Ljus har verkligen inte så stor mysfaktor när det är +32 i skuggan och det är ljust dygnet runt.

Inga kommentarer: