tisdag 26 augusti 2014

Torpet

 Det lilla Torpet såg ut på detta viset när vi kom hit. Det har varit i samma familj sedan det byggdes på 1930-talet. Det hörde mera mark till Torpet förut, det är avstyckat sedan en längre tid. Nu finns en bit skogsmark upp till stora vägen, och en bit åkermark ned till älven. Mitt på, ungefär, går en gammal väg som används av närboende i första hand. Populär gångväg och ett  ganska pittoreskt inslag. Här på Torpet kan man plocka vitsippor, blåsippor, se på guckuskor, plocka nypon, blåbär och lingon.
Nere vid älven finns ett litet båthus, och här kan man till och med äta en bit mat med god vän som inte är så fin i kanten att hon tar illa upp om det gungar till lite i golvet när man rör sig lite oförsiktigt. I älven kan man gå och svalka av sig, det är bra botten närmast land, blir sedan lite mindre behagligt med lera, dy och hål, men vattnet var 24 grader varmt i somras. Här fiskas det en del, särskilt en bit ut på djupare vatten.
Huset har varit fritidshus en längre tid, jag vet inte när någon bodde här senast, men det är länge sedan.
I huset finns fyra inte allt för stora rum, ett kök och en liten, pytteliten toalett. Högt i tak, 2,70 så man kan gå rak, särskilt om man bara är 1,56......
Toalettens dörr är dock bara 1,80 hög, vilket vi inte tänkte på förrän mannens grabbar hälsade på, de fick ducka rejält.
Japp, det var dagens bidrag, nu skall det bli en lite dusch innan vi ser på I Vår Herres Hage, säsong 4!!

1 kommentar:

AnJa sa...

Så gulligt det ser ut! Förstår att ni trivs där! Vill gärna se lite bilder från insidan åxå.