lördag 7 februari 2015

Fånga himlen

 När man har förmånen att bo så här är det inte helt fel att fånga himlen. Det är ju inte så värst fjällnära här, men ibland så känns det nästan så. Efter Indalsälven finns många berg och dalar, och när solen är på väg, och det är den verkligen, finns det möjlighet att fånga härligheten. En randig himmel, som en hel palett.


 Färgerna skiftar snabbt, det var minus 20 grader kallt, och klä på sig alla lagren hinns inte, så det nöp bra av kylan, både här och där. Plötsligt vänder det, och blir tö i stället, knepig vinter.......
Vi skottar, och skottar, snön faller, tinar, rasar ner, och taken har skottas där det finna behov av det.
Det är tur att det finns en snäll traktor som hjälper, mannens röda pärla.
Som belöning för allt skottande får man allt ta minuter och sticka färdigt en rejäl socka med tvåtrådigt garn av egna får, och en tråd sockgarn, Opal. och lyssna på Kajsa-Stina Åkerström.
Ha en skön kväll!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Låter som en perfekt after-snow-stickning!
Vi får vackra himlar här där vi bor så högt upp men det är mest på morgonen och att fota genom fönstret blir inte så bra, jag har försökt. :-)

solängel sa...

Det är en väldigt underlig vinter, -15° ena dagen och 2° nästa... men nu börjar ljuset återkomma, och med det vackra soluppgångar att njuta av under morgonpromenaden!

AnJa sa...

En mycket märklig vinter är det. Nu har vi haft 4-7 plusgrader i flera dagar. Om det tycker vi inte! Men ljuset kommer som sagt mer och mer för varje dag och förhoppningsvis fryser det på igen innan skid- och skoterspår är helt raserade.