torsdag 17 november 2016

Det går framåt och fågelmat

 Det går framåt och uppåt med tröjstickningen. Garnlagret minskar stadigt och det är gosigt att klämma på de olika ränderna. Nu skall den delas av för ärmarna. Allt garn är handspunnet.
När barnbarnet L var här på lovet så gjorde vi fågelmat. Jag tycker inte alls att talgbollar med gröna nät är någon höjdare.
Av överbliven mattvarp virkade jag "snören". Dessa lades tillrätta i olika formar för att hålla smeten av lika delar margarin och kokosfett, som smälts. Så öste barnbarnet i jordnötter och frön av olika slag, rörde om, och formarna fylldes. När de stelnat var det bara att pillra lös "klumparna, och diska formarna, för att användas igen. De är bra mycket roligare att sätta upp, och populära värre hos fåglarna.
Idag kokar jag glögg på vilda bär. Det doftar så gott och bären har stått med kryddor och vatten sedan i går. Nu myser blandningen på vedspisen i sakta mak så att smakerna skall få utvecklas riktigt.

4 kommentarer:

KataM sa...

Jag håller med om gröna näten, de är en styggelse. Blev så glad härom året när jag upptäckte att Granngården hade talgbollar utan nät. Hoppas de fortsätter med det.

fale artut sa...

Ja, ena dottern har också fyndat sådana!

Cecilia sa...

Åh, den blir fin, tröjan!
Jag tog ister och kokosfett och fyllde dels gamla kokosnötsskal som jag en gång köpt med fågelmat i och dels metallhållare, avsedda för bollarna men det krävde en plastpåse runt. Lite kladdigt göra men trevlig fågelmat blir det!

AnJa sa...

Tröjan ser helt underbar ut! Våra fåglar är inte ett dugg intresserade av talgbollarna med grönt nät. Kanske ska prova och göra som du istället!