tisdag 7 augusti 2018

Hot Lemon och årets största jordgubbe

 Chiliodlingen gick till historien, nästan alla plantor blev avätna. Några klarade sig, Hot Lemon har stått ute på bron länge men finns nu i brunnshuset. Den har så fina blommor i lime och vitt.
 Uppstickare! Lite oregelbunden i formen. Ny för i år.
 Chili på bron i norrläge, i Jämtland?! Bristen på vatten gör att de ger sämre än vanligt, det har snålats en hel del.
 Linnetagetes är vackra, ca 60 höga och står i en gammal järngryta. Det blev inte så mycket blommor i år då det har varit så torrt och vattnet som hämtas används bäst för det som går att äta. Någon gav rådet att man kunde samla regnvatten, men det är svårt när det inte regnar. Nu har vi fått en del i alla fall, hoppas att bönderna får ihop mat!
 Jordgubbarna växer långt ner mot älven, där är det fuktigare mark och de har klarat sig fint. Ogräset har fått vara kvar till största delen för att skugga plantorna och det fungerade faktiskt. Kort säsong, kan bli några gubbar till, men det gick fort över. Täckte plantorna med kålväv som är lätt att lyfta av och lägga tillbaka, enklare än bärnät.
Årets största gubbe! Bilden är tagen inne sent på kvällen, så var den plötsligt borta......jordgubben.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Mysteriet med jordgubben som fick ben och smet! :-) Mina jordgubbar blommar nu, räknar med skörd på balkongen eftersom jag kan ta med amplarna hem till stan.
Linnetagetes ser fina ut, äter inte sniglar sådant?
Jag planerar för nästa odlingsår och då ingår att jag samlat ihop 400 l regnvatten i tunnor under vårregn.

fale artut sa...

Vi har nog aldrig haft så lite sniglar som i år! Men jag tror faktiskt inte att de gillar tagetes. De här är nog 60 cm höga och står i en ointaglig kruka som står på grus.

AnJa sa...

Ja det har varit en ovanlig odlingssäsong. Som förra året. Då regnade allt bort. Det var hiskeligt fina jordgubbar! En dröm jag har att få odla.

KataM sa...

Jag håller med, den där chiliblomman är fantastiskt vacker.