onsdag 17 oktober 2018

Vad gör man med en gammal ladugård/vedbod som någon redan har börjat renovera?

 Det har hänt mycket under sommaren fast man nästa har glömt vad man har gjort........
Till höger fanns det två stora hemmagjorda portar med glipa upptill, nedtill och mitt emellan, fri infart för möss och kyla. Hopsatta med stora vinklar och istoppad spik på insidan. Isolerade, tunga som attan. De är borta och här är det reglat för att sätta igen väggen med dörrar och fönster. Här blir en ny entré. Där dörren är blir det så småningom ett fönster som är likadant som de övriga på nedervåningen. Panel att täcka med är lika som på övriga huset och det är sparade delar från det som plockats bort och bitar av panel som fanns kvar.
De nya fönster som satt på huset när vi köpte det vara alla omålade och inte tätade. Nu är de både och. Färgen torkade i burken, det var ju så varmt! Och svårt att få bort på glaset när det skulle putsas. En del nya foder har det blivit också. 

Ovanpå muren där "kasa", gödselplattan var, är det nu en utbyggnad på 4*6 meter. Ytterväggen består av liggande panel med  falurödfärg.  Liggande panel är trevlig att jobba med och sådan panel fanns också på det gamla huset. På en avvikande utbyggnad tycker jag att det är helt ok. Fönstren är lika som det större på gamla delen. Runt huset har vi lagt grus intill grunden. Grävt och krattat för att få lutning från huset. Dasset som stod intill huset är rivet, det var inget som hörde till den gamla fastigheten. Mycket målning har det blivit!

 Det var spännande att måla runt fönstret här, getingarna tyckte också att det var trevlig att vara här.... Nya vindskivor har det också blivit, och hängrännor och stuprör i silver.. Här nedanför finns nu en rabatt med blomsterlökar och en låda med vitlök.
 Mycket spån har vi krattat, träden på bilden är nu borta, och det var gigantiska! men det blir lite tomt!
 Nu är det tätt!
Inifrån ser det ut så här. Inte så många spår av ladugård och vedbod kvar. Vi vet inte hur vedboden såg ut. Det var gjutet och byggt så man inte kan se, och inga bilder har vi hittat. Här har vi tänkt på ljuset. Det var helt kolsvart med de där portarna och ett pyttelitet fönster finns på det som skall bli toalett/dusch/tvättstuga. Helt fantastiskt att kunna se ut!

3 kommentarer:

KataM sa...

Men, vad ni jobbar på! Jag blir så imponerad av alla era husrelaterade projekt, sånt är jag inte så bra på för egen del.

Cecilia sa...

Det blir ju fantastiskt fint! Mycket jobb, förstås, men konstruktivt!

AnJa sa...

Vilken underbar "ladugård"! Den ser helt fantastisk ut!