torsdag 27 juni 2019

Nu blir det kök för hela slanten

 På lastbil kom det en pyramid med skåp och paket, det var väl packat och nästan svårt att få isär. Paketen delades upp och kördes i traktorskopa till sitt nya hem. Phu! Väl packat, allt helt. Tillverkat i Östersund, förutom vitvaror, diskbänk och vattenkran. Skåpen kom färdigmonterade. Vitvarorna kom för sig och Tack till ena sonen som hjälpte till att få in kyl/frysen. Så har det stått ett bra tag i väntan på snickare, lite hjälp ska vi unna oss. Inte kan man tro att det är en gammal ladugård?
 Och HÄR skall skåpen stå!
 Köket som det nästan skall se ut, vi har valt bort vitrinskåp, ingen display på kyl/frys och lamporna ser annorlunda ut, fast det kan ändras, de är inte monterade än...... Diskbänken är specialbeställd och går från vägg till dörr, med en kant som går upp mot väggen. Den var paketerad i en fantastisk kartong med speciella hörn utanpå, allt för att inte få skador. Det tog en halv evighet att få fram den.
Bänkskivor i laminat, marmormönstrade. Spis med många funktioner, bland annat torkning, jag får läsa på om detta, det ingick tre plåtar och långpanna vilket inte är så vanligt. Alla vitvaror från samma ställe för mindre frakt, jag hade ställt in mig på spis från Husqvarna som jag tror har bra kvalitetsort, men  så blev det inte.
 En gjutjärnsspis i nytillverkning efter gammal modell. Miljömärkt. Den skall få rör och skorsten av lokal plåthantverkare, även gnistplåt skall göras. En månad till så är det nog klart.

 Hantverkare blir hungriga och i köpet ingick en micro som har stått på undantag tills idag. En stor micro med massor av knappar. Den har inte använts på flera år och nu skall den skuras. Rostfritt är ett underbart material. Svinto och ett starkt diskmedel som vi använder bara ibland, till hårdskurade saker. Trasor i rätstickning av grovt lingarn är utmärkta att torka och diska med. Jag har gjort ett "knapphål" så att det går att hänga på tork. Jag skall göra fler sådana, jag gillar dem skarpt. De fick ligga i blöt i flera vatten innan tvätt i maskinen, en del lingarn släpper mycket fibrer, och på detta vis hamnade de i vatten som går rakt ut i odlingen och inte i tvättmaskinen. Nu luddar de inte.
 Tada!! Mycket skrubba blev det, och det är grillelement i den som gör det extra trångt att skura.
Den måste ju vara ypperlig att färga garn i tänker jag........!
 Utsikten kan man inte klaga på, och jag längtar inte bort.
I fönstret hänger gamla lampor i trä från Second Hand som fått lite  piff med prismor och hål via borr så ljuset kan leta sig ut.

 Vi har köpt en köksö i trä för ett bra tag sedan, för gopris. Vi funderade på att plocka upp färgerna från den och ha på köksskåpen, dörrar i ek och skivor i grått, men så blev det inte. Den är fristående och kan flyttas lätt då de har tassar på de korta benen. På den översta bilden är den inkörd i ett hörn men snart skall den få komma fram. Om man klär in den noga kan man gå bananas i färgburkarna och färga garn, men då sölar jag väl ner trägolvet....... Nej, men en plats vid fönstren skall den ha, för naturligt ljus. Så får vi se vad den vill göra/användas till.
Överallt har vi sommarblommor, i mängder, vägkanterna är fulla med blommor. Detta är på tomten, och jag tycker att Lupinerna håller sig där de skall vara. Inga problem.
Nu är underskåpen satta fram till spisen, och spisen är på plats enligt senaste nytt. Spännande!

Inga kommentarer: