Gräva i jordgubbarna på hösten gör jag INTE, så vi har tagit upp några som vi satte hos "grannen" i höstas. De grävde vi sedan upp i våras då vi kom på att de var på fel ställe, och så flyttades jord och skockor och hej vad de har blivit höga och fina skockor, om än inte så många.
Nu skall de skrubbas och bli rostade med potatis, morötter och kålrabbi, som är mycket god!
Kålrabbi i potatisgratäng är mycket gott!
mera kålrabbi åt folket,, lättodlad är den också.
Men, summan av kardemumman, om man har en plats över och tycker om jordärtskockor, så sätt dem där, vattna dem och ge dem lite näring, gräsklipp eller vad ni har, och låt dem växa. De blir nästan tre meter här och det ser frodigt och härligt ut på långt håll. Om man vill kan man ta upp knölar till våren, när allt annat är slut, de klarar sig fint ute under vintern. Vi lagrade våra en tid i fjol, i låda i kyl och jordkällare. Den största för dagen är 10 cm.
Kan blandas i gratäng, ätas tå, stekas i ugn eller på spis, kokas till soppa.
1 kommentar:
Kanske ska prova på att odla jordärtskockor. Vi blev bjudna på jordärtskockssoppa med nån tunn skinka som knaperstekts i ugnen för några nyårsaftnar sedan. Det var supergott!
Skicka en kommentar