fredag 11 oktober 2019

Strategiskt placering.

 Att tänka till när man gör saker kan ha stor betydelse om man lyckas. Som lampor! På Brunnshuset som ligger på motsatt sida om huset sitter en lykta på hörnet, den lyset upp ett stort område, fritt och luftigt, och syns från många håll. Den syns även inifrån, och det är lite skönt när man inte ser några grannar.
Brunnshuset är mannens idé. Under huset är den grävda brunnen som inte används för tillfället. Den hade en täckning av brunnslock, runt brunnen en ram av betong med takplattor ovanpå. Där tog sig mössen in och den var väldigt ful. Då blev det en liten byggnad som används som uterum, med gamla fönster från ladugårdsbotten, de satt på huset förut, och några är från en gammal byggnad i en grannby. Ett halvrunt fönster sitter uppåt stora vägen, de övriga har utsikt över älven. Fönstren är placerade så att man kan se "igenom" dem från olika håll. Det ger ett bra ljus och öppenhet.
Syns på bild om man tittar noga. Det är bra för här hamnar en hel del växter.
Huset är också strategiskt placerat, vi har inte följt linjerna precis efter brunnens ram, det är lite vridet för att optimera utsikten över älven och ligga bra i förhållande till huset.
På ett räcke i Härjedalen finns en strategiskt placerad öppning som passar precis för att husets hund skall kunna ha uppsikt. Så fint!

1 kommentar:

AnJa sa...

Vilken gullig vovveglugg :-). Och din Gubbe är ju fantastisk att snickra. Ett så fint och mysigt litet hus! Antar att även du har din hand med i det hela.