lördag 6 november 2021

Vem är det som knycker talgbollshållarna, och mera Birgitta Mångsén



 


Jag stickade en påse till talgbollarna, vi köper sådana utan plastnät på. Det var ett himla gissel, stickor 5 i metall, de fort hit och dit med  jutegarn på.. men det blev en Talgbollsstrumpa utan häl, och två talgbollar fyllde jag den med. En lätt nervös talgoxe blev den första gästen. Så, en dag, när jag skulle hämta posten och gick förbi påsen, så fanns den inte! Vi har fågelmaten hos grannen eftersom det fortfarande finns risk för fågelinfluensa. Klokt att inte mata vildfåglarna så nära hönsen, tänker vi. 

Ja, i alla fall, så tänkte jag att den blåst lös i den hårda vinden och ligger där i krokarna. Men inte ett spår, av varken påse eller talgbollar. Tänker att någon behövd den att isolera fågelbo med? Nä, bara att bita i det sura äpplet och göra en ny, men virkad. Den ser lite ONASKELIG ut........ Lite lätt oanständig....... Men det är en talgbollspåse! Nu är den uppknuten efter konstens alla regler, och vi får se hur det går.



På Persåsen hade Birgitta Mångsén utställning för många år sedan. Vi var där och jag köpte en liten tavla med får under stjärnhimmel. Så var vi på Pingstkyrkans eminenta försäljningsställe för ett mindre antal år sedan, och de har dessutom bytt lokal sedan dess, och där, ovanför en hylla hängde en inramad tavla, av Birgitta Mångsén, en litografi med två får på. För 60 kronor! Och, det är inte slut där, den är märkt med E.A. och det är alltså konstnärens eget exemplar. (E.A. är franska och betyder artistprov.)

Den vaktades medan hjälp hämtades, och den bor hos oss sedan dess. ibland har man TUR!

Som tur är fanns det även vykort av samma konstnär, och de är också vackra!

Ha en fin helg!

Inga kommentarer: