torsdag 30 mars 2023

En liten hjälpreda

Dotra som jobbar inom barnomsorgen kom med en liten idé, en liten drakbaby, kan man göra det? Och allt är ju möjligt, i princip, om man har material. Vilken TUR att jag hittade lite på lagret..


Virkad i bomullsgarn, virknål Boye 2. Den blev ju så okristligt SÖT. Och passar så bra på symaskinen, och vem behöver inte en hjälpreda?  Jag har stoppat den med tygrester i bomull, fast och bra, även för miljön! Jag har inte köpt in något alls till denna. 

 

3 kommentarer:

Anja sa...

Ja det var minsann en riktig sötnöt!!!

Cecilia sa...

Så fin! Och lagom för barnhänder att hålla om. Jag är med i en grupp som virkar tröstemöss, små djur som kan delas ut på sjukhus till ledsna och rädda barn.
Jag har inte virkat en enda lite pga jag inte vill åka till ikea, köpa en kudde för billig fyllning. Förstår att sjukhus ställer krav på rent nytt och tvättbart men gillar din tanke mer. Måste ge go tyngd och stabilitet!

fale artut sa...

Ja, det blir fastare och tyngre, dessutom far det inte ut mellan maskorna, och tygerna är tvättade, en del nya. Man kan även använda garnrester! Kuddstopp är inte så himla miljövänligt, och svårare att få fason på. Särskilt om man vill tvätta dem!