torsdag 9 mars 2023

Måla med garn

Nu är varpen pådragen, solvat och skedad, framknuten och vävning påbörjad. jag hade grönt lingarn 16/2 som var spolat och klart. Jag tar det i början och kanske det blir en påskduk för det gröna inslaget plockar fram det gröna i varpen och visst ser det vårigt ut?
Ja, lite stök har det varit, några korsade trådar bland annat, så jag fick allt skeda om den högra kanten, men nu så! Varp i Cottolinrester, sked 50/10. Stadig tuskaft.
 

3 kommentarer:

Anja sa...

Med en varpfläta som heter solros kan det inte bli annat än fantastiskt! Det ser så roligt ut att bemästra vävande och du målar verkligen med garnet!

Cecilia sa...

Vackert och välavvägt!

Du har helt rätt, man ska inte kämpa när man skapar och jag försöker bara köpa garn som jag tycker om. Men när jag ändå står med ett garn, som jag köpt...lite som jag lärde mina barn "Om du plockar upp ett skräp måste du lägga det i papperskorgen, du kan inte "lägga tillbaka det" för då är det du som skräpar ned", lite samma tanke har jag kring garn jag köpt. Kan förstås prova att ge bort det turkosa...kanske det finns någon som skulle tycka mycket om det?

fale artut sa...

Tack!
Man kan sälja på Tradera också, eller ge bort
Man skall vara rädd om sin inre glädje.
Posten har ju tagit bort de extra frimärkena för skrymmande, så det är inte lika dyrt att skicka med posten faktiskt.
Jag har sålt bort en del som jag kan leva utan.. det är sätt skönt!
Och ibland är garn inte lika bra som man först trodde! Det skall ge en go känsla att jobba med det!