torsdag 9 oktober 2014

Återbrukad Förvaring, eller Grönt är Skönt

 När man bygger går det en förjordad massa skruvar, av en massa olika typer och varianter. En del ligger i fantastiska små lådor! Dessa läggs i en egen hög för mig! Denna låda passar perfekt att ha en nyspunnen spole i, man vill ju inte att det skall nötas och komma åt något olämpligt om man till exempel har den i väskan.
Lite färg kan vara roligt, en grå och regnig dag som denna. Ullen är BFL och lite silke, färgad av The Willow Fairy. En del av denna ull har jag kardat med värmlandsull i grått. Den ligger och väntar på spinnerskans händer! BFL, det är trevligt att spinna, och roligt att färga. Mjukt och skönt. Lättspunnet, håller även för sockar. Sockgarn brukar jag tvinna lite extra, och ha lite längre fibrer i ullen. Entrådigt garn är finfint till sjalar eller pulsvärmare! Det behöver inte vara flortunt....

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Tusen tack för underbara, höstglödsröda ...kardrullar, kan man säga så?
Spinningen har legat lite i träda så jag sitter just nu med BFL och får upp handlaget lite, men ullen är ljusbrun och det skall en fröjd med lite mer färg på spolen sedan.
Kanske ska jag våga mig på att försöka entrådigt?

AnJa sa...

Härligt att återbruka lådor! Jag har på min önskelista att börja spinna igen. Men livet har tusen saker på göralistan just nu så det får vänta. Har även en hel del jag vill blogga om och måste ta mig tid till det snart!

fale artut sa...

Gör ett entrådigt och gör ett par fina pulsvärmare!

fale artut sa...

Cecilia: Varsågod, och ha en skön spinnstund!