Disktrasorna i lin, med glesvävda ränder.
När de tvättas drar de ihop sig lite och blir så goa så!
Kalvsylta, det fanns alltid hemma i mitt föräldrahem till jul, hemlagad givetvis! Den är bäst! I år hade vi tur! Lyxigt med hemleverans av kalvkött! Storkok av kalvsylta i dagarna tre. Helt utan konstigheter: kalvkött med ben, salt, vatten, kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och lök. Kokas tills köttet släpper från benen, ta lös och mal köttet, helst inte för fint, koka buljongen med benen en stund till, häll buljong genom sil i det malda köttet tills det blir lagom konsistens, smaka av med salt och peppar medan det kokar upp. Häll upp en liten skvätt på ett fat, låt kallna och se om det stelnar. Gör det inte det, tillsätt gelatin enligt anvisningar. Om man använder älgkalv kan man ha en fläsklägg i koket för att få bättre "bindning". Häll i formar, låt stelna, och jag vände dem upp och ned och delade dem för att sedan frysa in lagom stora bitar. Mycket disk blev det, bra att mannen extraknäckar som diskmaskin nu och då!
Nu vänder det
7 timmar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar