onsdag 7 december 2016

Nej, nej, nej, Tommy Körberg

 Nu vet jag inte om jag skall skratta eller gråta. Ord är viktigt, och ibland lyssnar jag på texten när någon sjunger. När vi tog en liten adventsfika sjöng Tommy Körberg " Snön som faller, faller ner som regn". Nej, nej, nej! Snö som faller som regn, det finns inte. Det är regn! Underkylt må hända, men REGN. Här i Jämtland har vi fått lite snö flera gånger, men sedan kommer tö, och ibland regnar det, så det är nästan barmark i våra delar av länet. I de västra delarna är det tydligen ganska rikligt av den vita varan. Nu har han väl inte skrivit texten, men det är principen.
 På vår ladugård är en gavel upp mot vägen, bra placering av adventsbelysning. Det är liksom det man ser från landsvägen, ladugård och garage.Vi ritade på papper inne i köket, mätte och räknade. En illusion av en gran, det skulle det bli. Noga mätt för att få bra proportioner, och så att slingan med ledlampor skulle räcka.

Det är skruvar som mätts in noga, och jag tycker att resultatet blev helt Magiskt, det ser så fint ut när man kommer uppifrån och ser ner på vårt Torp. Om man tittar noga så syns det hur vi har tänkt! Förprövning med murarsnöre.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Du har rätt, regn är regn, snö är snö. Det fungerade inte ens som poetisk bild...
Listigt med granen!