onsdag 27 februari 2019

Gammal gerning och odling

 Så snyggt gerat! Detta är en golvsockel från det gamla huset som nu är rivet. Sparade för att återanvändas. Nedtill är de rakt kapade. Har lite olika lager färg, men vilken underbar kvalitet!
 Fantastiskt lärorikt är det att plocka isär och se hur saker är gjorda.
 Ljuset kommer snabbt, men än så drar jag upp plantor med hjälpljus. Det gror fort under här, ljusrören ger också lite värme. 2*24 w, känns lite slösaktigt men förr var det inte ovanligt med 60 w glödlampor både här och var. Det är också den enda belysning som är på i Tvättstugan. Senare blir det en 30 w lampa efter behov om fönstren inte räcker till. Nu finns här också en låda med spirande frön som skall klippas och ätas upp, solrosor och andra småblad. Jorden kommer från en gammal krukväxt som har steriliserats, alltså jorden, inte växten.......
Purjolöken vill ha svalare när den har kommit upp så den bor i ett fönster och skall klippas för första gången.
Sprayflaskan används flitigt, på odlingar och vid strykning, dessutom har den tjänstgjort vid gjutning.
Fjädern börjar bli lite trött och hittar man bra sprayflaskor, spar dem!
När vi hade lite vatten/eller knappt något alls, började jag spraya och stänka tvätten som behövde det, och avstod från att fylla ångstrykjärnet. När man använder ångan går det mera ström och mycket mera vatten än på mitt "gammeldags" vis.
Så kan det gå när man måste tänka till. Jag fortsätter så.

2 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Fuskbyggen förr? Nej,sällan dålig kvalitet och väldigt genomtänkta detaljlösningar! Vi har lika sockellösningar och använde det även i en nybyggt gårdshus :-)

AnJa sa...

Ja vilken kvalitet det var förr! Här har vi nu kämpat i pannrummet ett par veckor och ingen tid till blogg har funnits, varken skriva eller läsa. Men snart så! Ha en fin helg!