lördag 2 februari 2019

När man bor mitt i naturen.......

 Då kan man få se det här! 9 rådjur kom traskande på isen igår, de äter efter älvstranden. Det är härligt att bo mitt i naturen!
 Kallt har vi haft, nästan 30 minusgrader. Hemma eldar vi och värmer vatten i en stor kastrull, gratis varmvatten, och mat och kaffe kokas och gräddas med hjälp av vedspisen. Hos "grannen" skulle det också passa med något att elda i! Sotaren har varit här och kontrollerat och nu gäller det bara att välja något praktiskt och klimatsmart som passar i hörnet. Lite putsning och färg skall det bli innan dess.
I ena hörnet i den nya hallen går elen in genom golvet, en grov slang som gör en båge in i ytterväggen.. En bra bit ut också. Det var redan gjort och inget att göra åt. Den göms med en liten låda av spillbitar från skivor i limträfog och skall isoleras med ull. Målas i bitar först.
Det snöar, och snöar, men det är bra för grundvattnet!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Oj, så kallt ni har det! Härligt då att ha ved att elda med!
Så fint det blir hos grannen, lila lådan kan säkert användas på något bra sätt. Sådant brukar ge sig av sig själv .

KataM sa...

Trettio minusgrader, hövva! Kan inte riktigt fatta hur kallt det måste vara. Men skönt med eldningsmöjligheter, det avundas jag er allt. :-)

AnJa sa...

Här vände det vid minus 28.5... KataM kylan häruppe är mycket torrare och känns inte alls som nere i södra Sverige. Men klart är att det känns kallt!